Министър-председателят Кирил Петков ще участва в дискусия, в рамките на Общото събрание на НСОРБ

03.06.2022

529

Приоритетите на правителството и управляващата коалиция и конкретни проблеми, свързани с местната власт, ще обсъдят в рамките на дискусионния форум, организират от НСОРБ кметове и председатели на общински съвети от цялата страна, министър-председателят и вицепремиерите в правителството.

По-добрата координация между институциите, приоритетите в предстоящата актуализация на бюджет 2022 и визията на правителството за предприемане на реални стъпки по въвеждане на финансовата децентрализация са ключовите теми в дискусията „Бъдещето на Европа и България през призмата на кризите“. Целта на форума е да набележи основните сфери на бъдещо взаимодействие между централната и местната власт.

Събитието се провежда в рамките на Общото събрание на НСОРБ.  За участие освен  министър-председателя Кирил Петков, са поканени вицепремиерите Асен Василев - министър на финансите, Гроздан Караджов - министър на регионалното развитие и благоустройството, Борислав Сандов - министър на околната среда и водите, Калина Константинова - заместник министър-председател по ефективно управление и Корнелия Нинова - министър на икономиката и индустрията.