Национална среща на финансистите от общините

18.05.2022

1108

Традиционната среща на финансистите от общините, организирана от НСОРБ и НСОРБ-Актив ще се проведе от 18 до 20 май 2022 г. в к.к. ,,Албена“.

Форумът е най-голямото и най-дългогодишното експертно събитие на Сдружението и през годините се утвърди като място за обмен на идеи и практики, за професионален и експертен дебат с представителите на централната власт, за формулиране на политики и търсене на нови решения за развитие и подобряване управлението на местните финанси.

Покани за участие са изпратени до Министерство на финансите, Сметна палата, АДФИ и други институции имащи отношение към местните финанси.

Дискусиите в програмата на тазгодишната Среща ще бъдат с фокус върху:

  • Спецификите и предизвикателствата при изпълнението на Бюджет`2022.
  • Актуализация на Бюджет`2022
  • Подготовката на Бюджет`2023
  • Възможните подходи, разчети и модели на финансова децентрализация
  • Възможностите за финансиране на основни общински дейности, услуги и проекти
  • Ефективността и контрола на публичните средства.

В паралелни работни групи финансистите, данъчните експерти, одиторите и счетоводителите ще имат възможност да дискутират и специфични за съответната професионална общност казуси и проблеми.

Организаторите са подготвили съчетание на полезните работни дискусии с приятни моменти за разговори в неформална обстановка и създаване на нови познанства и партньорства.

 

Регистрацията за участие в Срещата е отворена до 13 май (петък) ТУК

Информация за събитието и условията за участие ще намерите и на интернет-страниците на НСОРБ (https://www.namrb.org/) и НСОРБ-Актив (https://namrb-activ.org/).