Онлайн конференция на тема „Устойчива мобилност: местни инициативи и разгръщане на инфраструктура за зареждане на електрически превозни средства“

24.02.2022

711

Британско посолство и Българска асоциация електрически превозни средства Ви канят да участвате в онлайн конференция на тема „Устойчива мобилност: местни инициативи и разгръщане на инфраструктура за зареждане на електрически превозни средства“.

Събитието ще се проведе на 24 февруари, четвъртък, от 14:00 до 17:30 ч.

Приветствие към участниците ще отправят Н. Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания в България и г-н Гроздан Караджов, вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството.

Инициативата е част от кампанията на посолството, насочена към насърчаване намаляването на вредните емисии, след Конференцията на ООН за климата COP26, на която Великобритания бе домакин заедно с Италия през ноември.  

Основната цел на събитието е споделянето на добри практики и стимулирането на диалога между правителството, бизнеса и други заинтересовани страни по темата. Ще бъдат обсъдени потенциални политики и механизми за поощряване преминаването към превозни средства с ниски и нулеви въглеродни емисии.  

Сред говорителите в панела относно регулаторните механизми за стимулирне на изграждането на инфраструктура за зареждане на електрически превозни средства, е и кмет на Бургас и член на Управителния съвет на НСОРБ, г-н Димитър Николов.

Събитието ще се проведе изцяло на английски език. Повече информация за програмата можете да намерите в прикачения по-долу файл.

За да участвате следва да се регистрирате на:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyzVsBnSkgzbWuX9vV3HJ0a9BDMmxq4M7ABUTra3tKqAi_tw/viewform

Успешно регистриралите се ще получат линк за достъп.

 

Документи

ДатаФайл
04.02.2022 Програма