Тридесет чешми с минерална и изворна вода ще бъдат реновирани след конкурса „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“

31.05.2022

731

На специално събитие в София бяха обявени победителите в конкурса „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“ за реновирането на обществени чешми в България. Инициативата отбеляза голям интерес. В нея се включиха 54 общини, които предложиха 84 проекта. Петчленно жури класира 30 предложения за реновиране на естествени източници на минерална и изворна вода.

Конкурсът бе обявен на 22 март – Световния ден на водата, и се осъществи съвместно с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Всяка община, на територията на която има чешма с минерална или изворна вода, имаше възможност да кандидатства с проект за реновирането ѝ.

Ние от „Девин“ ще подпомогнем номинираните проекти не само финансово, но и с активното участие на нашите служители, които вече се интересуват кога ще бъдат реновирани чешмите, за да се включат в процеса”, каза Борислава Налбантова, изпълнителен директор на „Девин“ ЕАД. „Като пазарен лидер осъзнаваме своята роля да полагаме грижа за обществото и да вдъхновяваме с примера си. Така вече 30 години изграждаме доверие във всяка капка вода, която достига до хората чрез нас. Изключително сме благодарни за активното съдействие на Националното сдружение на общините в Република България в конкурса. Благодарим на всички, които участваха, и каним всички, които имат желание, да се включат лично в инициативата.“

Инициативата е част от дългосрочната кампания на „Девин“ ЕАД „Извор на промяна 2025“, чиято цел е положителното влияние върху заобикалящата среда. Сред основните политики на компанията е и дългосрочния ангажимент към обществото, неговото благосъстояние и подобряването на околната среда.

На този линк можете да видите специалното видео посветено на инициативата „30 години DEVIN – Доверие във всяка капка“.

 

Списък на общините - победители в конкурса:

 1. Айтос с. Съдиево
 2. Брацигово Брацигово
 3. Бургас с. Ветрен - Акве Калиде
 4. Велики ПреславМоста на въздишките
 5. Велико Търновос. Габровци-център
 6. Венец с. Ясенково
 7. Видин Алботински скален манастир
 8. Габрово Узана
 9. Генерал ТошевоКаралийски кайнак
 10. Девин Девин
 11. Долни ДъбникМитовска чешма
 12. Земен Старата чешма-Десетте дула
 13. Златица Кър чешме
 14. Златоград Илийкова чешма
 15. Копривщица Съборянка
 16. Крушари Голямата турска чешма
 17. Левски Миньова чешма
 18. Ловеч Радювене
 19. Малко ТърновоБаба Денка
 20. Мездра Кладенеца
 21. Павел баняОсвободителската чешма
 22. Провадия Самодивската чешма
 23. Разград Бежана
 24. Самоков Фердинандова чешма
 25. Сливо полес. Кошарна
 26. Стара ЗагораМинерални бани - Нимфата
 27. Столична - район Витоша, Княжевска гора
 28. Сунгурларе Ичме
 29. Тетевен Синия пишур
 30. Троян – Мондешката чешма

Общините, които имат класирани проекти ще получат допълнителна информация от представители на екипа на Девин, които ще се свържат с тях на посочените контакти, в рамките на до две седмици.

Благодарим на всички 54 общини, които изпратиха своите заявки за участие, с предложения за реновиране на повече от 80 чешми в цялата страна!